Yamas & Niyamas – Ahimsa, vecka 1 (uppdatering)

Social Anxiety, Yamas & Niyamas

Processed with VSCO with a6 preset

Förra veckan satte jag igång ett litet reflektionsprojekt inspirerad av Deborah Adeles bok The Yamas & Niyamas: Exploring Yoga’s Ethical Practice. Jag skriver om upprinnelsen till projektet och första veckans tema här.  Tanken är att dela med sig lite av hur det går / har gått. Och jag tror punktform är den bästa formen. Så blir vi inte för långrandiga.

Temat handlade om att vara modig, om att våga göra saker utanför sin comfort zone. Och eftersom jag är så fruktansvärt komfortabel i min lilla trygga bubbla så var det inte så svårt att hitta situationer att kliva utanför den. Te x, som jag lyckats med denna vecka

  • Att stanna med en obehagskänsla, att sitta stilla med ångest och självförakt. Tänka Just nu känns det såhär, och det är okej. Det kommer att gå över. Det är ett sätt att vara modig på. Att vara trofast till mig själv, även när jag är emot mig själv.
  • Prata med nya människor. Och inte bara bombardera dem med frågor av rädsla för tystnad. Att berätta saker om mig själv, om saker jag gillar och saker jag vill göra. Helt utpumpad efteråt, men det kändes som en seger.
  • Vila en hel dag, utan att skämmas och känna mig värdelös.

Visst känner en sig lite rakare i ryggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.